Sundbyholms Slott

SEO-anpassad webbplats och riktade Ads-annonser gav storslagna resultat
  • Design
  • Google Ads
  • SEO
  • Webb

780 % organisk trafikökning Q3 2019 jämfört med Q3 2018

Sörmländska Sundbyholms Slott ligger vackert vid Mälaren och erbjuder hotell- och restaurang, konferensverksamhet och bröllop – allt i unik slottsmiljö. Sundbyholms Slott är en av kunderna som hängt med sedan SEO DESIGNs begynnelse, ett långvarigt samarbete av digital utveckling med stark trafiktillväxt som resultat.

År 2005 påbörjades samarbetet mellan SEO DESIGN och Sundbyholms Slott, redan då med fokus på SEO och länkkraft. Då såg förutsättningarna och konkurrensen att synas digitalt helt annorlunda ut. Att ha en bra webbplats och hänga med i den digitala utvecklingen har alltid varit viktigt för Sundbyholms Slott, men när det kom till att utveckla sin webbplats körde de fast. Ett webbprojekt som pågick i 3-4 år men som, av olika anledningar, aldrig blev färdigt gjorde att de förra året bestämde sig för att låta SEO DESIGN utveckla webbplatsen i wordpress.

Uppdrag

Vårt långa samarbete har fokuserat på ökad trafiktillväxt genom långvarigt SEO-arbete och riktad digital marknadsföring till utvalda målgrupper inom t ex konferens, bröllop och weekendgäster.

I webbutvecklingsprojektet önskade Sundbyholms Slott en lättöverskådlig hemsida trots att mycket information behövde få plats.

En koppling till det nya bokningssystemet var viktigt, likaså att förmedla den slottslika känsla som man får vid ett fysiskt besök.

Resultat

Det långvariga SEO-arbetet har byggt upp en stadig trafiktillströmning över tid. När man bygger en ny webbplats tappar man alltid i trafik, men tack vare gediget grundarbete, en väl SEO-anpassad sajt som lanserades i rätt tid så blev inte påverkan för Sundbyholms Slott negativ under någon längre period.

Nu har den nya webbplatsen varit live i mer än ett år och siffrorna över den organiska trafiken har stadigt ökat.

Sundbyholms Slott är jättenöjda med hemsidan och har bara fått positiva kommentarer om den.

När den gick live aktiverade vi sökannonser och det, i kombination med reklam såsom print och radio, gav snabbt resultat i trafikutvecklingen. Bröllop och Weekend-annonserna har vi nu fått pausa, det är fullbokat framöver så nu lägger vi allt krut på konferensgästerna.

Se resultat i inkommande affärer med en ny webbplats

Vi designar och utvecklar SEO-anpassade webbplatser i det användarvänliga cms-verktyget wordpress. Berätta om dina idéer för oss så gör vi verklighet av dem.

Kontakta oss för att prata webbutveckling

”Du ska veta att jag är sååå tacksam för allt du och dina medarbetare gör för mitt företag. Jag känner att ni har hjärta och hjärna med i allt vad ni gör och jag vill mer än gärna att ni ska optimera mitt adwords-konto. Ser fram emot en offert. Tusen, tusen, tack.”

Christin Widerberg, vice VD & Marknadsansvarig, Sundbyholms Slott