Göteborgs Symfoniker

Displaykampanjer och sökannonser ledde till rekord
  • Google Ads

Rekordmånga unika besökare till webbplatsen

Längst upp på avenyn, vid Götaplatsen, hittar du Göteborgs konserthus. Arkitekten Nils Einar Eriksson ritade byggnaden som stod färdig 1935 och är världsberömd för sin fina akustik. I byggnaden huserar över 100 passionerade musiker. Tillsammans bildar de Göteborgs symfoniker, Sveriges Nationalorkester.

På webbplatsen kan du köpa biljetter till något av arrangemangen som finns med i det gedigna programmet, boka bord i konserthusets restaurang, få en guidad digital rundvandring via video eller röra dig genom konserthusets lokaler i 360 graders vinkel tack vare kopplingen till Google maps. Göteborgs Symfoniker är regionens ledande musikinstitution och deras webbplats lockar besökare i alla åldrar både nationellt såväl som internationellt.

Uppdrag

I två år har SEO DESIGN skött den digitala annonseringen för Göteborgs Symfoniker.

För att kunna mäta trafiken och värdet av besökarnas konverteringar satte vi upp en målspårning.

Vi startade med sökkampanjer och adderade tidsbegränsade Display-annonser för att locka besökare till deras tjänst GSOplay. Här kan besökaren se och lyssna till konserter med Symfonikerna live och on demand helt kostnadsfritt.

Målet är att driva trafik och få besökarna att upptäcka tjänsten och använda den.

Resultat

Annonseringen på Google har gett fantastiskt resultat. Besökarna som tar del av de välproducerade och känslostarka konserterna via GSOplay kommer från hela världen.

Första halvåret 2019 ökade klicken med ofattbara 964 % och exponeringen med 210 %.

För att nå bättre resultat, valde vår kund att satsa mer på Google Ads och ökade budgeten. Kostnaden ökade denna period med 90 %. När klicken och exponeringsfrekvensen ökar får vi bättre målgruppsdata som i sin tur leder till ytterligare visningar, exponeringar och klick.

”Vi slog rekord på siten med strax under 400.000 unika besökare under förra månaden. Kul! Och tack till er! Gott jobbat.”

Theresa Vikstedt, Digital Kommunikatör, Göteborgs Symfoniker

Vi hjälper till att öka er varumärkeskännedom!

Vi kan hjälpa er att sätta upp kampanjer i Google Ads, få de att exponeras för potentiella kunder och öka antalet relevanta klick.

Redo att slå ert besöksrekord?