Boråstapeter

336 % intäktsökning på ett år
  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • Instagram Ads
  • SEO

336 % intäktsökning på ett år

Boråstapeter är Sveriges mest kända och sålda tapetvarumärke. Företaget grundades 1905 med viljan att inspirera och skapa mer ombonade och personliga hem. Den egna tapetfabriken i Borås genomsyras av kvalitet och hantverksstolthet, där allt från kreativ design till färdigtryckta tapetrullar produceras. Boråstapeter valde SEO DESIGN som partner då det var dags att satsa på digital synlighet efter att ny webbplats lanserats och den nya appen Wonderwall med revolutionerande AR-teknologi skulle lanseras.

Boråstapeter sökte en fullservicebyrå som kunde ta hand om SEO, SEM och digitala aktiviteter online. Proaktivitet, tydlig rapportering och snabb återkoppling var viktiga förutsättningar inför samarbetet. Nu har SEO DESIGN arbetat med Boråstapeter sedan 2017. Vi började vårt arbete med seo-analys och löpande SEO-arbete och fortsatte med kampanjer för Google och SoMe med syfte att öka konverteringar och driva appnedladdning.

Uppdrag

Öka den organiska synligheten, ranka högre på utvalda nyckelord och öka konverteringarna samt sprida budskapet om appen Wonderwall och få användarna att ladda ned och använda denna.

Efter en omfattande sökordsanalys utformades en SEO-strategi med prioriteringsordning. Vi tog fram förslag på innehållsutveckling för att förbättra ranking.

Kampanjer för Google och SoMe (Facebook, Instagram, Youtube och Pinterest) skapades i syfte att öka appnedladdning och konverteringar på webbplatsen.

Resultat

  • Under perioden 1 januari-31 mars 2021 ökade de organiska användarna med 39%, jämfört med samma period föregående år.
  • Medelpositionen på sökord förbättrades från 16 till 4.
  • Google Ads annonsbudget ökade vi med 30% från 1 juni 2020-31 maj 2021 och drev 57% mer webbtrafik
  • Intäkterna ökade med otroliga 336%!

Nu är det din tur

SEO DESIGN hjälper dig att öka intäkterna från organisk och betald trafik till följd av satsning på SEO och Google Ads. Vill du öka konverteringarna på din webbplats?

Kontakta oss så berättar vi hur

”Vi har stort förtroende för SEO DESIGN. Rätt folk på rätt plats – kompetenta, lyhörda och proaktiva.”

Oskar Gissberg, Head of Digital, Boråstapeter