Nordresor

Tack vare satsningar på SEO, SEM och sociala medier ökade trafiken med 146 % på ett år
  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • Instagram Ads
  • SEO

Riktad marknadsföring genererade försäljningsrekord

Nordresor är Sveriges äldsta, och en av de största, researrangörerna som säljer skidresor till svenska och norska fjällen. Personlig service, kunnig personal och bra priser är några av familjeföretagets framgångsfaktorer. Det var dock först när SEO DESIGN började se över Nordresors synlighet online och satsade hårt på digital marknadsföring som försäljningssiffrorna tog fart på allvar och nådde helt nya nivåer.

Vi har arbetat med Nordresor sedan 2013 och sedan dess har trafiken online ökat stadigt liksom företagets omsättning. Tidigare annonserade Nordresor mycket i tryckt media men märkte att det inte gav något vidare resultat. Nu satsar vi dels på SEO, annonsering i form av Google Ads och även kampanjer i sociala medier. Upplevelser såsom skidresor, lämpar sig väl för sociala kanaler. Annonserna skapar ett sug efter att boka sin skidsemester och det genererar konverteringar. Med hjälp av målspårningen som vi satt upp kan vi se det exakta värdet av marknadsföringsinsatserna.

Uppdrag

Nordresor önskade att synas mer online.

Idag är det internet man vänder sig till för att boka resor, hitta inspiration till nya resmål och jämföra researrangörer.

Att hamna högre upp i sökresultaten på specifika sökord och öka konverteringarna på webbplatsen var givna önskemål.

Resultat

Sedan vi började arbeta med Nordresor 2013 har trafiken ökat med ca 40 % varje år och företaget har fått nyanställa för att klara av den ökade kundtillströmningen.

Säsongen 2018/19 ökade antalet nya besökare med 46,4 % jämfört med föregående säsong.

Att även omsättningen har ökat, är ett bevis på att insatserna gett resultat, de senaste fyra åren har omsättningen ökat med över 136 %.

Att kombinera SEO och Google Ads med Facebook-annonsering och Instagram-annonsering gav direkt effekt och ledde till nytt försäljningsrekord.

Vill du slå försäljningsrekord?

Det finns otroliga möjligheter med annonsering i sociala medier. Vi hjälper dig att nå ut till din målgrupp med den reklam som de faktiskt vill ta del av. I kombination med SEO och Google Ads finns förutsättningen för att försäljningen slår i taket.

Jag vill veta mer

”Det är alltid snabb återkoppling om man har några frågor, vi får veta vad vi betalar för och vi får även löpande rapporter om resultat.”

Erik Evelind, Nordresor