Förenade Bil

SEO DESIGN självklar partner vid val av digital fullservice.
  • Design
  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • Instagram Ads
  • SEO
  • Webb

Modern plattform med genomtänkt design

Samarbetet mellan SEO DESIGN och Förenade bil tog sin början 2018. Vi SEO-anpassade webbplatsen och kompletterade med Google Ads. Eftersom Förenade bil var mycket nöjda både med resultatet och samarbetet blev valet av leverantör för webbutveckling självklart när det blev dags att bygga en ny webbplats.

Förenade bil är ett familjebolag som grundades 1921 och är därmed en av landets äldsta bilhandlare. Flertalet bilmärken har importerats och lanserats genom åren och idag är Förenade bil exklusiv återförsäljare av Kia Motors. I begynnelsen av vårt samarbete fastställde vi en gemensam målbild för projektet: Ökad webbtrafik och försäljning av tillbehör via webbshop, förbättrad organisk ranking, mer dynamisk och kostnadseffektiv annonsering via Google Ads. Kontinuerlig uppföljning visade positiva resultat och i kombination med en nära kundrelation var det ingen tvekan om vem som skulle få uppdraget att utveckla Förenade bils nya webbplats.

Uppdrag

Syftet med den nya webbplatsen var att presentera Kias bilmodeller på ett säljande sätt. Pågående kampanjer och erbjudanden ska kunna visas tydligt för att generera leads.

En integration med nuvarande e-handel samt att kunna lyfta tillhörande produkter under respektive landningssida för varje bilmodell var viktigt för att bidra till merförsäljning.

Förenade bil önskade en modern plattform med skräddarsydda moduler och genomtänkt design som ska vara hållbar och fungera på alla enheter.

Att själva kunna underhålla sajten och uppdatera den löpande med priser och erbjudanden är en förutsättning för att webbplatsen ska vara levande.

Resultat

Efter första året av löpande SEO på webbplatsen såg vi en verkligt stor tillströmning i webbtrafiken. Under sista kvartalet 2019 redovisade vi en organisk trafikökning på 116%.

Att trafiken som kommer in till webbplatsen är relevant visar statistiken över konverterande trafik, hösten 2020 ökade intäkterna med 20 %.

Att få med alla delar när den nya webben byggdes tycker Daniel Oscarsson, Platschef på Förenade bil, att vi lyckats med. Webbplatsen har blivit lätt att administrera. Om ett pris eller erbjudande ändras slår det snyggt igenom på alla sidor.

Vi har haft ett SEO-perspektiv under hela design- och utvecklingsfasen vilket gjort att vi minimerat trafiktappet som är oundvikligt när en ny webbplats lanseras. ”Vi är mycket nöjda med resultatet, hemsidan är ständigt levande och nu har vi en mycket bra grund att stå på inför framtiden” avslutar Daniel.

Ta tag i din webbplats

Är din webbplats optimalt utvecklad för att ranka högt i sökmotorerna? Är designen användarvänlig så att besökarna hittar det de är ute efter? Vill du också bygga en ny webbplats som konverterar besökarna till kunder och driver intäkter till ditt företag?

Ja, jag vill kontakta er

”Vi har tidigare haft ett samarbete med SEO DESIGN och är nöjda, de har många delar och kunskaper i sitt team. Alltid snabb respons och positiv inställning!”

Daniel Oscarsson, Platschef på Förenade bil AB