SEO-utbildning

Behöver ni vässa er förmåga att arbeta med SEO, förstå innebörden av SEO och dess komponenter så har vi en SEO-utbildning som matchar. Vi skräddarsyr kursen efter era förkunskaper, önskemål och mål.

Intresserad av en SEO-utbildning?

Innehåll i vår SEO-utbildning

SEO-utbildning

Lär er hur SEO ökar trafiken till er sajt

SEO är grundläggande för dig som vill marknadsföra produkter och tjänster online. På en SEO utbildning lär ni er hur man får relevant och lönsam trafik till sin webbplats genom att optimera den för Google. Vi förtydligar olika faktorer för ranking, förklarar Googles kvalitetsguider och fokuserar på konkreta metoder som ni kan börja applicera direkt.

SEO-utbildning på er nivå

Våra SEO-specialister håller i kurser på alla nivåer, från sökmotoroptimering från grunden till djupdykning inom exempelvis konverteringsoptimering och webbanalys: vad är relevant att mäta, hur utvärderar ni era besökares beteenden samt lär er förstå Google Analytics som ett rinnande vatten.

Varför utbildas inom SEO?

I våra SEO-utbildningar lär ni er formulera en relevant sökstrategi, välja rätt sökord och optimera ert innehåll för Google. Vi går igenom på vilket sätt länkar är avgörande för att hamna högt upp i sökresultaten samt hur ni utvärderar er SEO-satsning genom analys.

 • Så skapar ni en grundläggande SEO-strategi
 • Några vanliga tekniska SEO-problem och lösningar
 • Förståelse för vilket innehåll som besökare och sökmotorer uppskattar
 • Nulägesanalys
 • Konkurrensanalyser
 • Behärska Google Analytics & Google Keyword Planner
 • Konverteringsoptimering
 • Sökordsanalys och hur ni använder den
 • Skriva innehåll på rätt sätt som gynnar er placering: rubriker, länkar, menyer etc.
 • Skriva metadata utifrån sökordsanalys
 • Skapa menyer som ger fördelar
 • Hur ni använder länkar på rätt sätt för er webbplats
 • Analys och mätning
 • Webbanalys

”Utbildning i Google Ads och sökmotorannonsering”

Utöver utbildning i organisk sökmotoroptimering erbjuder vi även utbildning i sökmotorannonsering, SEA (Search Engine Advertising), via betalda kanaler, exempelvis YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn. Här hjälper vi er fokusera på annonser ni köper, som visas ovanför sökresultaten, i YouTube-klipp och sociala medier. Ta chansen att bli proffs på verktyg som Google Ads.

Läs mer om Google Ads

Frågor om SEO-utbildning?

Varför gå en SEO-utbildning?

Genom att gå en SEO-utbildning vässar du dina kunskaper i SEO oavsett om du är en nybörjare på området eller har många års erfarenhet. Vi anpassar utbildningen efter kursdeltagarnas förkunskaper. Ni får konkreta tips och verktyg som ni kan applicera i ert arbete.

Vem är SEO-utbildningen till för?

Även om många företag idag anlitar en SEO-byrå för att hantera företagets sökmotoroptimering är det viktigt med förståelse och en viss kunskap hos dig som kravställare. Vissa företag väljer att arbeta med SEO på egen hand, där en anställd får sökmotoroptimering av företagets webbplats som sin arbetsuppgift.

Vad innehåller SEO-utbildningen?

Vi skräddarsyr innehållet i utbildningen efter era önskemål och förkunskaper, därmed anpassas SEO-utbildningen och dess innehåll. Ni får lära er hur en grundläggande SEO-strategi skapas. Vi visar hur vi på SEO DESIGN arbetar med analyser i inledningen av våra projekt och hur vi använder dessa i vårt SEO-arbete. Vi går igenom de olika delarna i SEO on page samt off page för att få en webbplats att ranka högre. Vi visar olika verktyg som underlättar SEO-arbetet och går igenom hur de fungerar.

Hur lång är SEO-utbildningen?

Vanligtvis håller vi utbildningar under en heldag. Här diskuterar vi era önskemål och förväntningar med SEO-utbildningen och ger ett förslag på ett upplägg som vi tror fungerar för er.

Vad kostar SEO-utbildningen?

Vi utformar utbildningen efter era önskemål och offerten anpassas därefter. Ett minimum antal deltagare krävs för att hålla en SEO-utbildning och en heldag kostar från 5950 kr/pp inklusive fika och lunch.