Ny webb för naturnära Öijared

5 juni, 2019 Öijared omslag

Drygt en halvtimme från Göteborg ligger natursköna Öijared Resort. På sina 1750 hektar bedriver Öijared Säteri Sveriges största golfanläggning med tre 18-hålsbanor, elbelyst multibana, hotell, restaurang, konferens och relaxavdelning.

SEO DESIGN har arbetat med Öijared i många år med fokus på SEO och SEM. När det var dags att bygga ny webbplats var SEO DESIGN given samarbetspartner.

I vårt samarbete med Öijared Resort var målsättning att öka trafiken. Därför önskades bland annat en tydligare webbplats där besökarna stannar längre. I takt med att webbsidan de senaste åren har fått en ökad skara besökare insåg man ganska snart att en uppdatering av sidan behövde ske för att kunna möta alla kunder och deras intuitioner. En viktig aspekt att ta hänsyn till när vi byggde webben var att den skulle fungera optimalt i mobilläge. Det är en förutsättning då vi kan se att besöksstatistiken har ökat markant bland mobilanvändarna det senaste året.

Hur gick det då? Vårt arbete med den nya webben, samt  SEO och SEM tidigare år har varit en tydlig bidragande faktor till den ökade trafiken som skett på sidan. Jämfört med förra året var det en rejäl ökning på hela 25% under det första kvartalet 2019. Vi kan även se att webbplatsen blivit mer användarvänlig eftersom besökarna stannar betydligt längre på sidan istället för att lämna efter en första anblick. När besökarna stannar längre på sidan benämns det med att sessionslängden har blivit längre. Denna ökade med hela 33% och avvisningsfrekvensen, det vill säga de som lämnade sidan lika snabbt som de kom in, har gått ner. Öijared Resort har också klättrat från position 10+ till topp tre på viktiga sökord såsom golfhotell, spela golf göteborg och golfbana göteborg, något som givetvis underlättar för besökarna att hitta till webbsidan.

”Vi har sedan länge haft ett bra samarbete med SEO DESIGN. De är duktiga på produktion och vi är nöjda!” /Katarina Backhans, Marknadskoordinator

Att bygga denna natursköna och naturnära webbsida har bidragit till både ökad trafik och bättre prestationer i sökresultaten. Det har även varit en bidragande faktor till att vi på SEO DESIGN valde att lägga vår senaste konferens där. Miljön är minst lika härlig som personalen och deras anläggning är lika mycket värt ett besök som deras nya webbsida är!

Vill du också öka trafiken till din webbsida? Låt oss hjälpa dig!