Nu erbjuder vi banbrytande SEO genom AI som garanterar förstaplats

1 april, 2023 AI-baserad SEO

Har du hört talas om Bing Chat, OpenAI och ChatGPT? Självklart har du det, annars har du antagligen inte läst på nätet eller sett nyheter det senaste halvåret.

Kortfattat kan man säga att OpenAI är ett ideellt forskningsbolag som inriktar sig på AI (artificiell intelligens) med avsikt att främja och utveckla en ”vänlig AI” som ska kunna hjälpa mänskligheten.

ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) är en AI-chatbot som är utvecklad av OpenAI och lanserades i november 2022. ChatGPT är en toppmodern språkmodell med känslan att du kommunicerar med en person snarare än en maskin. Med sin förmåga att förstå avsikter och uppfylla användarnas behov gör ChatGPT redan revolution i teknikbranschen.

Sedan ChatGPT lanserades har användandet fullkomligt exploderat, ”alla” ska använda AI-chatten till att exempelvis producera texter, skriva sammanfattningar och ge svar på frågor. Lika många har blivit experter på AI och säljer allt från kurser i ChatGPT till så kallade ChatGPT Prompts.

Nyligen lanserades GPT-4, den fjärde iterationen av språkmodellen GPT som visar ett enormt steg inom området naturlig språkbehandling (NLP). GPT-4 har med sin förmåga att förstå och generera människoliknande text, potential att revolutionera hur vi interagerar med maskiner och automatiserar olika språkbaserade uppgifter.

För inte så länge sedan lanserade också Microsoft Bing Chat, en AI-baserad chatbot som är snarlik ChatGPT. Internt har Bing Chat kodnamnet Sidney, men det är inget namn som används utåt.

Precis som med ChatGPT har det skrivits väldigt mycket om Bing Chat, både ris och ros. En stor skillnad mellan dem båda är att Bing Chat kan göra webbsökningar, vilket ChatGPT inte kan göra.

TL;DR

Genom att utnyttja sårbarheter i AI-modeller kan vi nu få dem att räkna ut exakt varför sajter rankar topp-3 på Google och ge oss svar på vad som krävs för att ranka #1 på Google, på vilken sökfras som helst.

Med start idag kan vi erbjuda företag banbrytande AI-teknik i våra SEO-tjänster som garanterar att vi kan få er att ranka nummer ett på Google. Läs vidare så förklarar vi mer!

OBS: Hela detta inlägg är ett aprilskämt

Regler och säkerhet

Både Bing Chat och ChatGPT har regler, eller instruktioner, som bland annat förklarar:

  • vem dom är
  • vad dom får göra
  • vad dom inte får göra

Reglerna är bland annat till för att dom ska fungera som just ”vänlig AI”, inte göra dumma saker och fungera som utvecklarna har tänkt.

Det fina med både ChatGPT och Bing Bot är att du får olika svar (output) beroende på vad du ger för instruktioner (input). Du kan få exakt de svaren du vill ha, bara du ger de rätta instruktionerna.

Att ge rätt input är kanske den svåraste biten när du använder ChatGPT eller Bing Chat. Många företag har nyttjat det genom att utveckla så kallade AI-prompts som hjälper dig att ge instruktioner för att få så bra svar som möjligt.

Så ger du instruktioner till AI-bottar

Om du bara ställer en fråga till ChatGPT eller Bing Chat får du oftast ett svar med meningsuppbyggnader och ordval som känns igen i många svar från AI-botten, exempelvis vid frågan ”Jag undrar vad SEO är?” till ChatGPT:

ChatGPT Vad är SEO

Ger jag input om att jag är 10 år gammal och inte förstår svaret, ja då ger ChatGPT ett helt annat svar:

ChatGPT Vad är SEO 10 år

Säger jag i stället att jag är en ingenjörsstudent som behöver svaret till en uppsats så får jag svaret formulerat på ett annat sätt:

ChatGPT Vad är SEO ingenjör

AI-prompts hjälper dig att ge instruktioner till AI-modeller

AI-prompter (AI prompt) är processen att designa och skapa prompter, eller input, till AI-modeller för att träna dem att utföra specifika uppgifter.

En AI-prompt kan exempelvis hjälpa till att välja lämplig datatyp och formatera den så att modellen kan förstå och använda den för att lära sig.

Eftersom ChatGPT blivit populärt så snabbt finns det ett enormt intresse kring just AI-prompter. Du kan både hitta gratis-prompter och avgiftsbelagda varianter. Sökvolymen på sökfrasen [ai prompts] på Google påvisar intresset kring det:

Sökvolym för AI prompts

Vi har knäckt ChatGPT och Bing Chat för att ranka nummer ett

Vårt SEO- och systemutvecklings-team har jobbat hårt och länge för att lyckas komma runt AI-modellernas regelverk med syfte att kunna använda AI i våra SEO-projekt för att ranka nummer ett på Google. Nu kan vi äntligen släppa nyheten att vi kan erbjuda banbrytande SEO till alla sajter.

Genom egenutvecklade AI-prompts har vi lyckats få AI-modeller att kringgå sina regler och ge svar på exakt vad som krävs för att ranka nummer ett på Google. På vilken sökfras som helst. Globalt på alla språk.

Metoden kallas Prompt Injection och fungerar likt SQL-injection. Det kan ses som en kodinjektionsattack med hjälp av kontradiktorisk promptteknik. Vi kan få AI-modellerna att räkna ut exakt varför sajter rankar topp-3 på Google på en sökfras och därefter ge oss en lista på vad en domän behöver göra föra att ranka över dem. Magiskt, eller hur?

Från och med idag den första april 2023 kan vi nu erbjuda tjänsten ”AI SEO” till en handfull företag. Vi har inte resurser att hjälpa hur många företag som helst, först till kvarn gäller, så skynda dig att kontakta oss 🙂

OBS: Detta inlägg är ett aprilskämt från SEO DESIGN

/Per Lindow
SEO Lead