Niklas redogör för SEO trender 2023

6 februari, 2023

Nu har Niklas varit hos oss i drygt en månad och vi är så glada av att ha fått en kollega som honom till gänget på SEO DESIGN. Omtänksam, driven och inte rädd för att ta sig an nya utmaningar. 

Något som kan vara en utmaning är att hänga med i den snabba digitala utvecklingen. Framför allt att ha koll på trender för att inte missa något viktigt. Signa upp på vårt nyhetsbrev där vi lyfter de senaste trenderna inom digital marknadsföring. Som kund hos oss kan du vara trygg i att våra SEO specialister är uppdaterade och vet vilka insatser som gynnar ditt företag allra mest.

Vi frågade Niklas vilka SEO trender som är viktigast 2023:

• Utökningen av E-A-T till E-E-A-T – När man tittar på hur Googles algoritmer fungerar så har dem tidigare rankat enligt E-A-T – Expertise, Authority och Trust, något som är särskilt viktigt att ha i åtanke när du vill ranka organiskt. Nu har det även tillkommit ännu ett E – Experience. Google menar att Experience är viktigt för att kunna påvisa att man har erfarenhet inom det ämne webbplatsen handlar om. Det kan man inkludera genom exempelvis visa recensioner på sin hemsida.

• Maskinskrivet/AI-genererat innehåll – Det är viktigt att ha i åtanke att maskinskrivet och AI-genererat innehåll blir mer och mer tillgängligt. Även fast funktionerna finns och det kan vara användbart i många fall så får man inte glömma bort vilken effekt den mänskliga touchen har. Jag rekommenderar att ta hjälp av funktionerna om du känner att du behöver, men att inte glömma av att fixa till texterna manuellt så att det känns på riktigt.

• SEO Automation – Precis som maskinskrivet innehåll blir andra SEO uppgifter mer och mer automatiserade. Verktyg för sökord förenklar arbetet och tar bort manuella insatser. Platsgranskning och övervakningsplattformar spårar förändringar och tekniska problem på hemsidor. Webbplatsrankare underlättar för de mindre SEO-kunniga att identifiera nödvändiga optimeringar och prioritera därefter.

• Voice Search – Vi får inte glömma att nämna röstsökningar. Det viktigaste att tänka på när det kommer till röstsökningar är att användare söker annorlunda med sin röst. De använder ett mer naturligt språk än om de skulle skriva. Här kan det vara relevant att titta på lokala sökningar.

Vill du att Niklas eller någon av våra SEO specialister hjälper dig till bättre rankning?

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Kontakta oss!