Google ♥ SEO DESIGN

15 augusti, 2019 Google Partners Certifierad
Det kan kanske uppfattas som att vi slår oss för bröstet, sätter näsan i vädret, sträcker på ryggarna och sticker ut armbågarna. Innan du fortsätter läsa vill vi förvarna för eventuellt skryt, men det blir också en hel del matnyttiga fakta.
Något vi på SEO DESIGN gärna påtalar är att vi är en Google Premier Partner. Vad innebär det och varför är det något att vara stolt över?

Google Partners är Googles program utformat för byråer och specialister inom digital marknadsföring, som arbetar med att hantera Google Ads-konton. Det finns tre olika nivåer av partnerskap.

 • Member
 • Google Partner
 • Premier Google Partner

En rad krav måste uppfyllas för att kunna kvalificeras till den högsta benämningen, avsedd för byråerna som uppvisar de bästa resultaten, och bli en Premier Partner.

 • Certifiering – Dels måste anställda som arbetar med tjänsten certifieras genom att klara olika tester. Ständig fortbildning krävs eftersom en certifiering endast gäller ett år, sedan måste testerna göras om.
 • Prestation – Ett övergripande resultat måste uppnås på de kundkonton som är länkade till förvaltarkontot och man måste kunna påvisa kundlojalitet och ökning av intäkter.
 • Ad Spend – Företaget måste också uppfylla ett visst utgiftskrav i sitt Google Ads-förvaltarkonto.

Stämpeln som Premier Partner innebär att Google ser oss som ett framgångsrikt företag med stor erfarenhet och expertis. Det finns fem olika områden som Google ger möjlighet att certifieras inom. Google har utnämnt oss som experter inom alla dessa områden, då vi klarat samtliga certifieringar!

 • Sökannonsering – vi kan skapa och optimera annonser som visas i Google Sök, ge råd om sökordsstrategier och budgetplanering.
 • Mobilannonsering – vi hjälper företag att nå potentiella kunder på mobila enheter med annonser baserade på text, bilder, videoklipp eller HTML5.
 • Videoannonsering – Vi kan implementera och optimera videoannonskampanjer på Youtube.
 • Display annonsering – Vi skapar lockande, visuella annonser som kan nå potentiella kunder på över två miljoner webbplatser och 650 000 appar.
 • Shopping annonsering – Vi kan placera våra kunders produkter på Google Sök, konfigurera annonsutrymmet i Merchant Center och skapa Google Shopping-kampanjer.

Fördelarna med att erhålla Google Premier Partner-status är inte enbart ära, heder och trovärdighet. Det innebär också bland annat att vi får ta del av Googles utbildningar, vi får förhandsinformation om produktuppdateringar som Google gör (stup i kvarten), vi får direktstöd från Google via telefon, chatt och e-post, och vi får olika erbjudanden och inbjudningar till Partners-event.

Vi är väl medvetna om att en annonskampanj endast är så bra som avkastningen på investeringen. Om du sätter upp en kampanj enligt konstens alla regler men ändå inte tjänar några pengar, är den i slutändan ett slöseri med värdefulla resurser. Alla Premier Partners har lång erfarenhet av att bygga Google Ads-kampanjer som kontinuerligt konverterar i hög takt – vilket innebär att våra kunder når framgång!

Dags att ta tag i Google Ads med hjälp av en expert?