Strandflickorna

En modern webbplats med genomgående sekelskifteskänsla i designen
  • Design
  • Webb

Tydlig struktur och röd tråd i designen

Strandflickorna i Lysekil är semestermålet för den som gillar salta bad och vackra miljöer. När anläggningen med hotell, konferens och vandrarhem behövde en ny webbplats fick vi nöjet att bygga den.

Åsa Nilsson och Bettina Salesjö har drivit företaget sedan 1990. I konceptet ingår vandrarhemmet Strandvillan, det anrika Strandhotellet från 1894 samt husen vid havet som står på pålar i vattnet och har egna badbryggor. Allt är varsamt renoverat för att bevara sekelskifteskänslan samtidigt som det är fräscht och bekvämt. Under högsäsongen i juli är det fokus på turister, övriga säsonger är målgrupperna affärs- och konferensgäster, weekendpaketgäster, dykare och bröllopssällskap.

Uppdrag

Strandflickorna önskade en ny mobilanpassad webbplats som laddar snabbt samt är sökmotorvänlig så att företaget syns när potentiella gäster söker efter resmål.

Sidan behöver vara lättnavigerad och lättöverskådlig. Anläggningens olika målgrupper ska snabbt kunna känna att de hamnat rätt.

Målet är att öka antalet bokningar under de perioder när det finns plats.

Webbplatsen har också ett varumärkesbyggande syfte, att lyfta Strandflickornas image.

Boendet ska kännas som ett andra hem där man blir ordentligt välkomnad och omhuldad.

Resultat

Vi arbetade mycket med att hitta rätt känsla i designen. Genomgående för hela webbplatsen är de vackra miljöbilderna i kombination med äldre svartvita foton, och ett snirkligt typsnitt, för att förstärka sekelskifteskänslan.

Innehållet på webbplatsen har strukturerats upp för att man enkelt ska hitta rätt utan för många nivåer. På startsidan väljer besökaren direkt mellan de tre boendealternativen. Därefter presenteras ett aktuellt erbjudande, gästbok med omdömen, senaste nyheter samt betyg hos Tripadvisor.

Webbplatsen är kopplad till Strandflickornas bokningssystem online samt till sociala medier och möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev.

SEO DESIGN har även stöttat Strandflickorna med ett nytt system för nyhetsbrev samt utbildning i administrationen.

Ny webbplats, på era villkor

Från idéstadie till en helt färdig webbplats. Ni kommer med era tankar och vi guidar och vägleder er genom hela processen. Vi säkerställer att er webbplats är SEO-anpassad och responsiv.

Vill du prata webbutveckling med oss?

”Vi har fått positiv feedback på nya webben, både från gäster och samarbetspartners, och tycker själva att den blev riktigt bra”

Bettina Salesjö, Ägare & Grundare Strandflickorna AB