Rabalder

SEO har ökat e-handelsintäkter med 34,79 %
Google Ads har en Return On Ad Spend på 1843%
  • Google Ads
  • SEO

Ökad varumärkeskännedom och intäkter för Rabalder med SEO & Google Ads

SEO DESIGN fick sommaren 2018 förtroendet att hjälpa klädmärket och butikskedjan Rabalder att öka sin organiska synlighet. Året därpå kopplade vi även på Google Ads för att förstärka med betald synlighet och trafik.

Rabalder är ett svenskt varumärke som har skapat kläder i över 30 år. Huvudkontoret finns i Göteborg, med ett 20-tal butiker i Sverige samt webshop.

Rabalders klädkollektioner är unika, egendesignade och säljs bara hos kedjans egna butiker samt i webbshopen. Förutom att tillverka snygga och sköna damkläder, har man starka värdegrunder där miljön och hållbarhet är i fokus. Val av material och färgkoordinering är viktigt, dessutom har man startat ett återbruk där kunder kan lämna in begagnade kläder. Även etik och social hållbarhet är viktiga frågor för Rabalder.

”Vi har sedan 2018 haft ett riktigt bra samarbete med SEO Design där fokus legat på att öka varumärkeskännedom kring vårt koncept och därigenom öka försäljningen. Vi har sett en klar ökning av både trafik och konverteringar. Sedan vi la till Performance Max har vi även börjat rikta annonser till specifika orter för att driva mer trafik till våra fysiska butiker.

 

Elin Lennström, Marknadsansvarig Rabalder

SEO

Uppdrag

Rabalder ville öka varumärkeskännedom kring sitt koncept, samt öka försäljningen via kvalitativ söktrafik till webben. Utmaningen var att hitta och optimera för sökord där konkurrensen från de stora klädjättarna inte var alltför stor, men ändå bli hittad av nya potentiella kunder.

Strategin har hela tiden varit att ha en balans mellan ord som många söker på men samtidigt fortsätta hitta fler sökord med lite lägre konkurrens – long tail keywords.  Med de sistnämnda kan vi också fånga upp kunder som söker en specifik typ av plagg vilket innebär en större köpintention.

Resultat

Första året kunde vi konstatera en ökning av intäkter och nya användare på sajten från organisk trafik – i takt med ökad varumärkeskännedom och därmed fler varumärkessökningar byggdes trafik och användare på även via direkttrafik.

  • Första pandemiåret 2020 hade sajten all time high i intäkter från alla kanaler. Under Q3 2020 hade sajten 35,50 % fler sessioner från organisk trafik mot samma period året innan
  • En ökning av e-handelsintäkter med 34,79 % under samma period

Google Ads

Uppdrag

2019 startade vi upp annonsering på Google för Rabalder. Sökordsstrategin var densamma som i SEO-projektet och fördelen med att komplettera med annonser är att stärka upp exponering i sökresultatet. I detta fall är det även viktigt med formuleringar i annonstexter och att budskapen är i linje med Rabalders värdegrunder.

Här har vi på sistone växlat upp med både display & remarketing, samt två olika Performance Max: En för e-handel och en för Local stores för att driva besökare till kedjans fysiska butiker. Dessa kampanjtyper är viktiga för att nå fler målgrupper och varumärkesmedvetenhet, då Rabalder nu även vill nå en yngre målgrupp.

Resultat

Under senhösten 2019 drog vi igång Google Ads för kunden och med utgångspunkt från e-handeln så har vi hela tiden legat på en bra ROAS (Return On Ad Spend).

  • Tittar vi på samma period som ovan – Q3 2020 – så var ROAS för den perioden 1707%.
  • Under 2023 dubblade vi budgeten och byggde ut kontot med fler kampanjtyper och fokus på Performance Max. Under Q3 2023 var ROAS 1843%
  • Konverteringsfrekvensen har gått upp från 0,89% till 2,89%, en ökning med  234,83%.

 

Bli vårt nästa case

Vill du också förbättra ROI:n på era marknadsaktiviteter online med hjälp av personliga och kunniga digitala specialister?

Kontakta oss genast!