Digital byrå i Göteborg Proffs på SEO & Ads

Vi är en digital byrå i Göteborg som hjälper B2B och e-com bolag med lönsam tillväxt av trafik online. Våra lösningar inom SEO, Paid Search & Paid Social driver leads och ökar försäljning. Med 1200+ projekt i över 20 år har vi skapat lösningar som garanterat ger resultat.

Se hur ni rankar

Datadriven digital marknadsföring

Låt oss hjälpa er maximera lönsamheten online. Som digital byrå med stor erfarenhet optimerar vi er digitala marknadsföring på Google, Facebook, Instagram och LinkedIn. Djup förståelse för e-handel, försäljning B2C / B2B, leadsgenerering och datadriven process ger imponerande resultat.

Erfarna SEO konsulter i Göteborg

Vi är ett gäng mycket erfarna SEO konsulter i Göteborg som tillsammans gjort över 700 lyckade SEO projekt. Lång erfarenhet har resulterat i effektiva processer och en modell som ger våra kunder mycket fina resultat. Så oavsett om ni driver storskalig e-handel eller B2B verksamhet inom tjänster eller produkter så har vi en SEO lösning för er.

Anlita oss

Testa er SEO och organiska ranking

Hur bra presterar er sajt och hur bra SEO-optimerad är den idag? Fyll i adressen till er webbplats i fältet så analyserar vi ranking på upp till 3 av era viktigaste sökord. Resultatet få ni på e-post, därefter tar vi kontakt och berättar hur vi kan hjälpa er att nå bra ranking på alla viktiga sökord.

1
Webbplats
2
Sökord
3
Analysera
4
Klart

Vi har försett Göteborg och Sverige med SEO sedan 2004

När vi började arbeta med SEO i Göteborg var spelreglerna för att få sin webbplats att ranka högt i sökmotorerna helt annorlunda. I takt med den digitala utvecklingen har vår SEO-byrå vuxit och utvecklats. Våra SEO-specialister använder idag andra metoder än de gjorde för snart 20 år sedan. SEO är ett långsiktigt arbete och med erfarenhet lär man sig vad som fungerar bäst, det är våra nöjda kunder det främsta beviset på.

SEO gör er synliga för både Google och användare

SEO är ett långsiktigt och kontinuerligt arbete för att utveckla relevant och lönsam trafik till webbplatsen. SEO DESIGN ger stöd i ert SEO-arbete så att ni syns på Google och kan sälja era tjänster eller produkter till nya kunder. Vill ni vässa era kunskaper arrangerar vi SEO-utbildningar, anpassade efter ert behov och kunskapsnivå.

Från nulägesanalys till optimering och uppföljning

Vi börjar våra samarbeten med att utforma en nulägesanalys. I denna analys kartlägger vi utgångsläget. Vi undersöker hur förutsättningarna ser ut och vilka prioriteringar som behövs för att lyckas med SEO.

Så hamnar era webbsidor högt upp i sökresultat genom SEO

Nulägesanalysen utgör grunden för kommande arbete med sökmotoroptimering (SEO). Här tittar vi på sökbeteendet hos era besökare för att säkerställa att vi undersöker rätt sökord. Vi ser över hur konkurrensen ser ut och vilka förutsättningar er webbplats har innehållsmässigt såväl som tekniskt. I nulägesanalysen går vi bland annat igenom följande:

  • Sökord- och konkurrentanalys
  • Genomgång av content
  • Menystruktur
  • Meta-titlar
  • Meta-descriptions
  • Prestanda
  • Strukturerad data
  • Länkprofil, länktillväxt och exponering
  • Domänvärde

Vår arbetsmodell för SEO

SEO är ett långsiktigt och ständigt pågående arbete. Du får inte en webbplats att ranka bra över en natt. Vår arbetsmodell innehåller ett gediget grundarbete där vi analyserar utgångsläget på er befintliga webbplats samt hur sökbeteendet ser ut hos era potentiella kunder.

I optimeringsfasen arbetar vi främst med on-page och förbättrar strukturen på webbplatsen utefter våra analyser. Länkarbetet är en viktig pusselbit som ingår i det löpande arbetet. Ingen kund är den andra lik och därmed kan även vår arbetsmodell för SEO skilja sig något från projekt till projekt.

Inledning

Vi inleder vårt samarbete med ett första samtal där vi går igenom grunderna och ser över era behov. Ni får möjlighet att ställa frågor och lämna era önskemål. Tillsammans fastställer vi budget och sätter upp en målbild med er SEO som vi arbetar utefter i projektet.

Analyser

Vi gör en nulägesanalys där vi tar hänsyn till tekniska aspekter samt hur ni rankar organiskt i nuläget, er länkprofil och prestanda. Vi ger er våra bästa rekommendationer med vad som behöver göras för att få ett lyckat resultat. Vi gör också en sökordsanalys som visar hur era potentiella kunder eller besökare använder sökmotorer för att hitta era produkter eller tjänster. I nulägesanalysen undersöker vi också konkurrensen och tittar på hur ni rankar gentemot era konkurrenter.

Optimering

Vi optimerar utvalda målsidor och landningssidor. Vi förbättrar titlar, meta-beskrivningar, rubriker och bilder utifrån de viktigaste sökorden. Vi ger er rekommendationer kring content och erbjuder er hjälp att skriva texter. Vi arbetar också med outreach och länkarbete vilket innebär att vi köper medieutrymme och arbetar för att få fler externa länkar till er webbplats. Vi sätter även upp en målspårning för att kunna mäta trafiken och dess värde.

Löpande arbete

Vi utvecklar sökordsanalysen och även optimering av webbstruktur vid behov. Ni får löpande rapporter och vi följer upp målen som vi satt upp tillsammans med er. Vi arbetar också löpande med outreach och länkarbete för att hela tiden utveckla och förbättra domänens styrka.

Från SEO byrå i Göteborg till digital fullservice byrå

Innovativ digital fullservice är SEO DESIGNs mission. Vi har arbetat med SEO sedan starten 2003. Från början var vi ”bara” en SEO byrå men under resans gång har vårt erbjudande utvecklats till digital fullservice. Idag är vi en komplett resurs för våra kunder där vi hjälper dem med allt från Google Ads, Facebook, LinkedIn och TikTok till strategier, planering och publicering av innehåll i social media.

Vi utför löpande analys och kommer med rekommendationer och genomför aktiviteter för att utveckla trafikflöden och driva en kontinuerligt bättre affär online. Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa er? Klicka på knappen och ta en första kontakt så berättar vi mer.

Kontakta oss

Frågor om SEO?

Nedan listar vi några vanliga frågor och svar om SEO

Vad är SEO?

SEO är en förkortning för search engine optimization och är en process för att få trafik till webbsidor från de ”organiska” eller ”naturliga” sökresultaten i sökmotorer.

Vad är on-page SEO?

On-page SEO innefattar all optimering som görs på enskilda webbsidor med syfte att ranka högre i sökmotorer för att driva relevant trafik till sajten. On-page avser både meta-taggar, innehåll och HTML-källkod på en webbsida som kan optimeras.

Vad kostar SEO?

Hur mycket SEO kostar beror på flera faktorer som exempelvis vilka mål man har, vilken bransch man befinner sig i och hur stor konkurrensen är på sökfraserna man jobbar med. SEO DESIGN tar alltid fram skräddarsydda offerter för SEO som bland annat baseras på dessa faktorer.

Varför ska jag satsa på SEO?

Det görs 55 miljoner sökningar bara på Google varje dag i Sverige, vilket gör Google till en väldigt stor marknadsföringskanal med mycket potential. Genom att arbeta med SEO på rätt sätt kan ni driva relevant och lönsam trafik till er sajt och få synlighet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. SEO är dessutom en långsiktig strategi som bygger tillit och trovärdighet.

Vad är det för skillnad på SEO och SEM?

SEO (Search Engine Optimization) har traditionellt varit en del av SEM (Search Engine Marketing) som har omfattat både betalda och organiska sökträffar i sökmotorer. Idag används emellertid SEM uteslutande som benämning för betald annonsering i sökmotorer.